Sport & Fitness

Ökad prestanda

Helkropps kryoterapi verkar både på muskulär och kardiovaskulär nivå; utförs den innan träning så kan den därför öka både den fysiska prestandan och motståndet. Blodflödet ökar och naturliga enzymer, näringsämnen och hormoner frigörs i kroppen vilket ger möjligheten att träna med större kraft och hastighet samt ger smärtlindring och en starkare motståndskraft mot trötthet.

Återhämtning efter träning

Eftersom helkropps kryoterapi hjälper vid smärtlindring och att minska inflammation så ökar det kroppens naturliga läkeförmåga och främjar återhämtning av musklerna. Till skillnad från isbad kan du återuppta träningen direkt efter en behandling med kryoterapi. Kryoterapi är det där lilla extra som gör det möjligt för dig att både träna hårdare och återhämta dig snabbare.

Rehabilitering

Utöver att förebygga skador så hjälper WBC även till att minska rehabiliteringstiden genom ökad återhämtning och minskad inflammation. Det verkar smärtlindrande och ökar muskelns förmåga att återbildas.

Mental balans

Tack vare att WBC-behandlingar frigör endorfiner och neuropeptider i kroppen så upplever du en känsla av lugn och välmående samt energi och välbefinnande. WBC förbättrar just det som alla atleter intygar är viktigast vid träning: sinnesstämning och motivation.

Välkommen till oss på Elite Cryo Studio på Druveforsvägen 8 i centrala Borås – kryoterap i för dig i Borås och Göteborg med omnejd!

Elite Cryo Studio

Elite Cryo Studio

Tel. 0761-85 34 95 Adress. Druveforsvägen 8, Borås (Arena Fitness) mail. info@elitecryostudio.se