Om oss

KYAL BACCHUS-BROWN

Hej, jag är Kyal Bacchus-Brown, VD och medgrundare av Elite Cryo Studio. Under min resa har många människor frågat mig vad som fick mig att lämna min karriär och allting jag hade i London för att flytta till Sverige och öppna Elite Cryo Studio? Det enkla svaret på det är att jag följde min stora passion och tro på helkropps kryoterapi (WBCT). Jag har alltid varit en väldigt aktiv idrottare, speciellt inom cricket och fotboll. I mina yngre dagar spelade jag även cricket professionellt. Nu är jag mer av en ”helg-spelare” vad gäller cricket, fotboll och gymmet. Jag har alltid varit medveten om kryoterapi, men alltid trots att det var något exklusivt för elit atleter och kändisar. En dag, för ungefär ett år sedan, blev jag introducerad till ett nytt kryoterapicenter i London på grund av hälsoproblem jag haft under många års tid. Min tanke var att eftersom ingenting annat jag tidigare testat hade fungerar så varför inte testa WBCT, jag hade ingenting att förlora. Från den dagen framåt var jag frälst. Det var knappt jag kunde ta in alla fördelarna som kryoterapin förde med sig, alltifrån min allmänna hälsa till min träning, ökad prestationsförmåga, sömn och övergripande kroppsbild. Jag gick på kryoterapibehandlingar varje dag bara för att det fick mig att må så otroligt bra.

Det är här berättelsen om Elite Cryo Studio börjar. Jag reste för att besöka min bästa vän och affärspartner Alex Dyer och för att se honom spela för IF Elfsborg. Under resan så nämnde jag för Alex att jag började gå på dagliga kryoterapibehandlingar både hemma och i Sverige. Jag ville hitta ett lokalt företag där jag kunde fortsätta mina dagliga behandlingar. Efter flera timmars sökande på internet upptäckte jag till min förvåning att det inte fanns tillgängligt här. Det var då den fantastiska idén om att ta kryoterapin till Borås föddes. Vi kände båda att det absolut viktigaste för vår affärsverksamhet var att göra denna fantastiska behandlingsform tillgänglig för alla. Det mest fantastiska med kryoterapi är att det har så otroligt många fördelar, det spelar ingen roll vem du är, de här behandlingarna kommer att maximera din potential och hjälpa alla på vägen mot sina allra bästa jag.

Alex Dyer

Hej, jag heter Alex Dyer och är medgrundare till Elite Cryo Studio. Jag är professionell fotbollsspelare i IF Elfsborg och någon som alltid strävar efter att förbättra min prestationsförmåga och återhämtning på alla sätt möjliga. Det var främst det som motiverade mig till att starta företaget, för att jag tror att behandlingarna vi erbjuder hjälper till att förbättra både människors fysiska hälsa och mentala välmående. Jag hämtar inspiration från atleter i världsklass och deras livstilsval och träningsmetoder för att se vad av det jag kan använda i min egen rutin; även om jag inte riktigt kan prestera på samma nivå som dem så kan jag äta, sova och återhämta mig som dem. Det är precis det som är det centrala hos oss på Elite Cryo Studio, att det inte spelar någon roll vad din atletiska bakgrund och prestationsförmåga är, eftersom vår utrustning kommer att maximera din återhämtnings- och prestationsförmåga, och det är allt som betyder något.

Jag började använda kryoterapi i slutet på säsongen 2017 när jag var hemma i London. Fyra månader tidigare hade jag brutit två ledband i min fotled och trots att jag kom tillbaka och spelade i de 5-6 sista matcherna för säsongen så hade jag fortfarande ont och kände inte att jag kunde lite på den helt. Jag använde kryokammaren 2-3 gånger i veckan (som rekommenderats av en specialist) i 6 veckor som en del i mitt rehabiliteringsprogram och effekterna var nästan omedelbara. Jag hade inte längre ont när jag sprang eller tränade och jag kände mig piggare både under och efter träningspassen. Svullnaden jag brukade få efter träningspassen minskade avsevärt för att tillslut försvinna helt. Det gjorde det möjligt för mig att återgå till den fysiska form jag hade innan skadan, vilket jag knappt trott skulle vara möjligt efter en så pass allvarlig skada. Det hade också en del i min starka motivation för att starta företaget, för att kunna dela de fantastiska fördelarna som kommer av kryoterapi och hjälpa andra att bli de bästa versionerna av sig själv också.

Elite Cryo Studio

Elite Cryo Studio

Tel. 0761-85 34 95
Adress. Druveforsvägen 8, Borås
(Arena Fitness)
mail. info@elitecryostudio.se