Hälsa & Välmående

Minskar ångest och depression

Helkropps kryoterapi påverkar det autonoma nervsystemet och skapar balans i kroppen som motverkar påfrestningar i vardagen, samt minskar stress, sömnproblem och huvudvärk. Det lindrar även ångest och depression. WBC motverkar inte bara sömnlöshet utan har även stor påverkan på sömnens kvalitet.

Stressreducerande och uppiggande

Studier har visat att regelbundna behandlingar med helkropps kryoterapi har långverkande positiva effekter på kroppen såväl som en reducerande effekt av stresshormonet kortisol. Med mindre kortisol i blodet slipper du humörsvängningar och mår bättre.

Lägre nivåer av kortisol i kombination med ökade nivåer av endorfiner och serotoniner (de glada hormonerna) leder till bättre livskvalitet.

Ökade energinivåer

De extremt låga temperaturerna i WBC-kamrarna ger otroliga fysiologiska effekter på kroppen. För att kroppens ska kunna bibehålla en normal temperatur så genomgår nervsystemet en process som kallas för vasokonstriktion – artärer och blodkärl drar ihop sig. Det verkar antiinflammatoriskt och får blodet att samlas i kroppens kärna. Det extra syresatta blodet går sedan ut i kroppen och fyller den med energi.

Avlägsna gifter

Aktivering av blodcirkulation främjar cellutbyte, vilket i sin tur bidrar till att avlägsna gifter i kroppen.

Elite Cryo Studio

Elite Cryo Studio

Tel. 0761-85 34 95
Adress. Druveforsvägen 8, Borås
(Arena Fitness)
mail. info@elitecryostudio.se